top of page

Persbericht

Voorafgaand aan de technische coronabriefing van woensdag 15 september
deelt belangengroep ‘Alle Handen Samen’ van 16.30 tot 17.30 voor de ingang van het Tweede Kamergebouw ‘veilige-scholen-pakketten' uit aan Tweede Kamerleden.

De Veilige-scholen pakketten bevatten een kinderboek over covid-19 op scholen, informatie van de WHO over het veilig openen van scholen, een kindermaat mondneusmasker en een kindvriendelijke covid-test.

Naast het uitdelen van de tassen vraagt Alle Handen Samen aanwezige kamerleden ook mee te doen aan een Duitse PCR-lolly-test.
Met deze test worden Duitse schoolkinderen van alle leeftijden twee tot drie keer per week getest op covid-19 waardoor scholen veiliger worden. Deze testen zullen collectief door een Duits laboratorium onderzocht worden.

Alle Handen Samen wil graag dat scholen deze winter gewoon open kunnen blijven zodat alle kinderen hun recht op onderwijs kunnen blijven uitoefenen. De enige manier om dit op een veilige en verantwoorde manier voor elkaar te krijgen is door zorg te dragen voor een schoolomgeving waar de kans dat kinderen elkaar besmetten zo klein mogelijk is. Hiervoor ziet Alle Handen Samen graag dat de adviezen van de WHO met betrekking tot veilige scholen opgevolgd worden. Ook kinderen kunnen ernstig ziek worden na besmetting en lopen bovendien risico op Long Covid.

bottom of page