top of page

Schone lucht

Welkom bij Stichting Alle Handen Samen!
 

Wij zijn vastberaden om het belang van schone lucht in binnenruimtes goed onder de aandacht te brengen.

En daar hebben we jouw hulp bij nodig!

 

Wist je dat we gemiddeld 90% van onze tijd binnen doorbrengen? Dat is best veel, hè? En als we dan bedenken dat de lucht binnen vaak 2 tot 5 keer zo vervuild is als de lucht buiten, dan wordt het toch een beetje benauwd. Maar gelukkig is er hoop! Onderzoek laat namelijk zien dat schone lucht in binnenruimtes ontzettend veel gezondheidswinst oplevert.

 

Zo hebben mensen die werken in een kantoor met schone lucht minder last van hoofdpijn, vermoeidheid en irritatie aan de ogen en luchtwegen. En kinderen die in klaslokalen zitten met schone lucht presteren beter op school. Daarnaast vermindert schone lucht de verspreiding van virussen, waardoor we minder snel ziek worden. Een win-win situatie, toch?

 

Maar wat bedoelen we eigenlijk met 'schone lucht'? Nou, dat is lucht waarin geen schadelijke stoffen zitten, zoals fijnstof, virussen en vluchtige organische stoffen. Gelukkig zijn er allerlei maatregelen die je kunt nemen om de lucht binnen schoner te maken. Denk bijvoorbeeld aan ventilatie, het gebruik van luchtreinigers en het verminderen van de uitstoot van schadelijke stoffen.

 

Maar daar kunnen we jouw hulp bij gebruiken! Als we samen onze krachten bundelen, kunnen we ervoor zorgen dat schone lucht in binnenruimtes de norm wordt. Laten we onze longen vullen met schone lucht en volop genieten van een gezond binnenklimaat!

 

En als je nog niet overtuigd bent, dan nog even dit: schone lucht in binnenruimtes zorgt niet alleen voor gezondere mensen, maar ook voor een betere concentratie, hogere productiviteit en minder ziekteverzuim op het werk. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nu niet gezond én succesvol zijn?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

______________________________ 

Wil je meer weten over de voordelen van schone lucht in binnenruimtes? Check dan vooral onderstaande wetenschappelijke onderzoeken die we voor je hebben verzameld. Laten we samen onze longen uit ons lijf ademen voor een gezondere toekomst!

 

"Indoor air quality and health", gepubliceerd in het European Respiratory Journal, beschrijft de gezondheidseffecten van vervuilde lucht in binnenruimtes en de noodzaak om de kwaliteit van binnenlucht te verbeteren: https://erj.ersjournals.com/content/49/2/1600832

 

"Effects of indoor air pollution on human health: a review", gepubliceerd in het Environmental Science and Pollution Research, biedt een overzicht van de verschillende soorten verontreinigende stoffen die in binnenruimtes voorkomen en hun mogelijke gezondheidseffecten: https://link.springer.com/article/10.1007/s11356-017-8712-2

 

"Indoor air quality and cognitive function", gepubliceerd in het Proceedings of the National Academy of Sciences, onderzoekt hoe vervuilde lucht in binnenruimtes de cognitieve functie van mensen kan beïnvloeden: https://www.pnas.org/content/115/37/9475

 

"Ventilation rates and health: multidisciplinary review of the scientific literature", gepubliceerd in het Indoor Air, onderzoekt de relatie tussen ventilatiesnelheden en gezondheidseffecten: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1600-0668.2006.00445.x


 

We hopen dat deze artikelen je helpen om een beter begrip te krijgen van het belang van schone lucht in binnenruimtes voor onze gezondheid en welzijn.

Steun ons project voor schone lucht
Laat een eenmalige donatie achter

Doneer rechtstreeks via Paypal

bottom of page